Sve je na prodaju zbog "borbe protiv ludila": Zatvorska slika Donalda Trampa postala modni detalj

Donald Tramp Mlađi bacio se na proizvodnju majica, šolja i postera sa zatvorskom slikom svog oca, najavljujući da će sav prihod od prodaje biti iskorišćen za "borbu protiv tiranije i ludila kojima svedočimo"

Fotografija bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa kao zatvorenika, snimljena tokom njegovog kratkog boravka u zatvoru okruga Fulton u Atlanti, u saveznoj državi Džordžija, "buknula" je na internetu dok ju je njegov sin već pretvorio u modni detalj.

Ubrzo nakon što je kancelarija šerifa okruga Fulton objavila snimak prve zatvoreničke fotografije nekog (bivšeg ili aktuelnog) predsednika SAD, Donald Tramp Mlađi je na društvenoj mreži Iks (bivši Tviter) najavio nove majice, šolje i postere sa slikom bivšeg američkog predsednika uz propratni crveno-beli natpis "Oslobodite Trampa."

Majica košta 29,99 dolara, šolja se prodaje za 15,99 dolara, a cena postera iznosi 19,99 dolara. Sin bivšeg predsednika je, međutim, istakao da će sav prihod od prodaje robe otići u Fond za pravnu odbranu zarad "borbe protiv tiranije i ludila kojima svedočimo."

"Za razliku od mnogih, ja neću pokušavati da profitiram od ovoga, već ću učiniti sve što mogu da pomognem", napisao je Tramp Mlađi.

U međuvremenu su drugi sa istom idejom počeli da prodaju razne vrste robe pod "brendom" Trampove zatvoreničke fotografije putem interneta — uključujući i tanga gaćice.

Tramp se u četvrtak predao u zatvoru okruga Fulton u Atlanti, nakon što je optužen za nekoliko krivičnih dela dovedenih u vezu sa njegovim navodnim pokušajem da poništi rezultate predsedničkih izbora u Džordžiji 2020. godine.

Bivši predsednik je priveden, uhapšen, a zatim brzo pušten na slobodu zahvaljujući sporazumu o kauciji koji su ranije obezbedili njegovi advokati, po kome je Tramp pristao da plati 200.000 dolara, ali i da pristane na nekolicinu drugih uslova, uključujući nekorišćenje društvenih medija za vršenje pritiska na bilo kog od njegovih 18 navodnih saučesnika ili bilo kojih svedoka u slučaju.

Neki od Trampovih saradnika imenovanih u optužnici takođe su se predali zatvoru okruga Fulton, uključujući bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudija Đulijanija i Trampovog bivšeg šefa kabineta Marka Medousa.

Federalni tužioci su ove godine Trampa optužili za pogrešno rukovanje poverljivim dokumentima, pokušaj mešanja u predsedničke izbore 2020. godine, kao i da je navodno tajno plaćao porno glumicu Stormi Danijels.

Bivši predsednik odbacio je optužbe kao politički lov na veštice koji ima za cilj da ga spreči u nameri da s kandiduje za predsednika 2024. godine.