Svet

Tramp prikupio 7,1 milion dolara posle hapšenja u Atlanti

U petak Tramp je zaradio 4,18 miliona dolara, što je najveća zarada do sada, izjavio je portparole njegove kampanje
Tramp prikupio 7,1 milion dolara posle hapšenja u Atlantiwww.globallookpress.com © Fulton County Sheriff's Office

Bivši predsednik Donald Tramp prikupio je skoro 20 miliona dolara za protekle tri nedelje, što je period koji se otprilike poklapa sa podizanjem optužnica protiv njega u slučajevima povezanim sa njegovim tvrdnjama da je pokraden na izborima 2020, izjavio je portparol Trampove kampanje u subotu, prenosi Rojters.

Otkako se u četvrtak pojavio na suđenju u slučaju reketiranja i prevare u Atlanti, u državi Džordžija, bivši predsednik je dobio 7,1 milion dolara, saopštio je Trampov portparol Stiven Čung na Iksu (platformi koja se ranije nazivala Tviter).

Samo u petak Tramp je zaradio 4,18 miliona dolara, što je najveća zarada u njegovoj kampanji do sada, izjavio je Čung. Njegove policijske fotografije, koje je u četvrtak objavio sud u Džordžiji, pojavile su na čašama, majice, šoljama i posterima, čak i na lutkama.

Snimak Trampa sa crvenom kravatom i mrkim pogledom snimljen je nakon što je republikanski predsednički kandidat uhapšen na osnovu više od deset optužbi za krivična dela, posle čega je pušten uz kauciju.

Tramp, koji je izabran za predsednika 2016, ali je zatim poražen od demokratskog kandidata Džozefa Bajdena 2020, ponovo se bori za nominaciju Republikanske stranke za predsednika.

Tramp se trenutno suočava sa četiri optužnice, uključujući dve koje se odnose na njegove tvrdnje da su mu izbori ukradeni i napad na Kapitol od 6. januara 2021. u Vašingtonu.

Tramp je odbacio ove optužbe.

Sud u Džordžiji optužio je Trampa 15. avgusta, nakon istrage okružnog tužioca okruga Fulton Fani Vilis zbog osporavanja izbornih rezultata u ovoj državi 2020. godine.

 

image