Trampova advokatica: Cilj im je da ga zatvore

Republikanski kandidat za predsednika nema ni potrebe da se priprema za brojna suđenja koja mu predstoje jer, kako ističe njegova portparolka, nije učinio ništa loše.

Pravni tim bivšeg američkog lidera Donalda Trampa ne brine zbog krivičnih prijava s kojim se suočava njihov klijent, tvrdi advokatica i Trampova portparolka Alina Haba.

Republikanski kandidat za predsednika nema ni potrebe da se priprema za brojna suđenja koja mu predstoje jer, kako ona ističe, nije učinio ništa loše.

Veruje, kaže, da će se datumi suđenja promeniti jer su, kako je rekla, "nerealni" i "teatralni".

"Nismo zabrinuti jer znamo činjenice o ovim slučajevima, u koje ne mogu da ulazim iz očiglednih raloga, ali mogu da vam kažem da je njihov cilj da ga zatvore, kao i da su optužnice politički motivisane", rekla je Haba za "Foks njuz".

Trampov pravni tim ne brine jer je bivši predsednik, kako je navela, inteligentan.

"Predsednik Tramp nije prosečna osoba. On je neverovatno inteligentan i zna činjenice jer ih je proživeo", rekla je advokatica.

Protiv bivšeg predsednika SAD ove godine podignute su četiri optužnice, od kojih se dve odnose na navodni pokušaj da se ponište rezultati izbora 2020. godine.