Dan uoči izbora, Ilon Mask podržao Trampove republikance

Preporučujem da glasate za republikanski Kongres, poručio milijarder na Tviteru

Američki milijarder Ilon Mask pozvao je neopredeljene birače da glasaju za republikance na sutrašnjim međuizborima za američki Kongres.

Mask je na Tviteru napisao da "podela vlasti obuzdava najgore ekstreme obe stranke, pa preporučujem da glasate za republikanski Kongres, s obzirom na to da je predsednik demokrata".

On je dodao da "tvrdokorne demokrate i republikanci nikada ne glasaju za drugu stranu", te da su neopredeljeni birači ti koji zapravo odlučuju ko će biti na vlasti.

Ukoliko bi republikanci preuzeli većinu u Kongresu, to bi moglo da dovede do promene spoljnopolitičkog kursa Vašingtona, pogotovo kada je reč o Ukrajini.

Naime, sve više glasača i kandidata Republikanske partije protivi se slanju vojne i novčane pomoći Ukrajini, s obzirom na visoku stopu inflacije i rastuće cene energenata u Americi.

U Sjedinjenim Američkim Državama se sutra održavaju izbori za Predstavnički dom i Senat američkog Kongresa, a prema istraživanjima javnog mnjenja, republikanci će preuzeti većinu u Predstavničkom domu, dok se i dalje vodi tesna bitka za Senat.

Na talasu najavljene pobede republikanaca, očekuje se da će bivši predsednik Donald Tramp najaviti kandidaturu za predsedničke izbore 2024. godine.