Svet

Bivši američki vojni obaveštajac: Zelenski sprema izlaznu taktiku - povlačenje

Moskva je imala dovoljno vremena da izračuna sve moguće korake ukrajinske vojske, zbog čega su postali laka meta, zaključio je Toni Šafer
Bivši američki vojni obaveštajac: Zelenski sprema izlaznu taktiku - povlačenjewww.globallookpress.com © © Andriy Andriyenko

Oružane snage Ukrajine moraće da promene taktiku zbog stalnih neuspeha i pređu u povlačenje, rekao je bivši američki vojni obaveštajac Toni Šafer u intervjuu za Jutjub kanal "Džadžing fridom".

"Mislim da Zelenski sada priprema stanovništvo na činjenicu da će Oružane snage Ukrajine morati da zauzmu odbrambene pozicije pred novim potencijalnim ruskim napredovanjem", rekao je on.

Prema vojnim izvorima, nema dokaza da je ukrajinska vojska značajno napredovala u kontraofanzivi. Ova situacija se razvila zbog efikasnosti ruske linije odbrane, prenose RIA Novosti.

"Moskva je imala dovoljno vremena da izračuna sve moguće korake ukrajinske vojske, zbog čega su postali laka meta", zaključio je Šafer.

Vladimir Putin je 21. jula primetio da neprijateljska vojska nije u stanju da postigne nikakve rezultate, a zapadni pokrovitelji su očigledno razočarani tokom ofanzive.

image