Rusija traži sazivanje SB UN zbog isporuka zapadnog oružja Ukrajini

Zatražili smo sastanak o zapadnoj isporuci oružja i Ukrajini i drugim faktorima koji negativno utiču na rešavanje krize u Ukrajini i šire, poručio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski

Rusija je zatražila da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija 12. septembra održi sastanak posvećen isporukama zapadnog oružja Ukrajini, napisao je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski na svom Telegram kanalu.

On je istakao i da je albansko predsedavanje Savetu bezbednosti, zajedno sa američkom misijom, zatražilo za 8. septembar otvoreni brifing povodom godišnjice referenduma u ​​Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti održanog u septembru 2022. godine o pristupanju Rusiji, preneo je TASS.

"Pošto već imamo tradiciju refleksije događaja o temama koje su nezgodne za Zapad, zatražili smo sastanak o zapadnoj isporuci oružja i Ukrajini i drugim faktorima koji negativno utiču na rešavanje krize u Ukrajini i šire za 12. septembar", poručio je Poljanski.