Svet

Kuleba otkrio Blinkenu najbolji lek za mamurluk (VIDEO)

Ministar spoljnih poslova Ukrajine kazao je svom američkom kolegi da je "u studentskim danima, kada je imao mamurluk, voleo da doručkuje američku brzu hranu"
Kuleba otkrio Blinkenu najbolji lek za mamurluk (VIDEO)© TANJUG/Brendan Smialowski/Pool via AP

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba pozvao je američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je juče doputovao u Kijev, u jedan od američkih restorana Mekdonalds, gde mu je ispričao svoje "nestašluke" iz mladosti.

Kuleba je američkom kolegi rekao da je "u studentskim danima, kada je imao mamurluk, voleo da doručkuje američku brzu hranu". 

"Kada sam bio student, moj najbolji obrok za mamurluk je bio u Mekdonaldsu. Otišao bih tamo i kupio dupli čizburger, veliku koka-kolu i to bi bio moj doručak za mamurluk", poverio se Kuleba američkom državnom sekretaru.

Blinken se nasmejao i rekao da mu se "ovo nikada nije dogodilo".

Naime, američki državni sekretar doputovao je juče u dvodnevnu posetu Kijevu kao znak podrške ukrajinskoj kontraofanzivi, a očekuje se da će objaviti novi paket pomoći SAD vredan više od milijardu dolara.

Kako prenosi Si-En-En, u pitanju je Blinkenova treća poseta ukrajinskoj prestonici od početka ruske SVO.

Ranije je Kuleba na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Blinkenom rekao da su razgovarali o isporuci raketa dugog dometa ATACMS i sistema protivvazdušne odbrane Kijevu.

Podsetimo, i poseta američkog predsednika Džozefa Bajdena držana je u tajnosti, sve dok se on nije pojavio na trgu u glavnom gradu Ukrajine. Kao i Bajden, i Blinken je granicu prešao vozom iz Poljske.

Tek nakon prvih fotografija stigla je potvrda da je Vašington od Moskve tražio bezbednosne garancije za Bajdenovo putovanje.

Vlada SAD je do sada obezbedila vojnu pomoć Ukrajini u iznosu od više od 43 milijarde dolara.

image