Povratak bivšeg predsednika Ekvadora na španski RT: Sve o državnim udarima (VIDEO)

Rafael Korea otvara petu sezonu političke emisije na RT-u, a "Razgovor sa Koreom. Državni udari" počinje 11. septembra

Bivši predsednik Ekvadora Rafael Korea otvara petu sezonu svoje političke emisije na RT na španskom, a epizoda "Razgovor sa Koreom. Državni udari" počinje 11. septembra.

Gosti prve emisije biće svetski lideri koji su se suočili sa pokušajima državnog udara u svojim zemljama, kao i njihovi saradnici i rođaci žrtava nasilnog preuzimanja vlasti.

Prva epizoda u novoj sezoni biće emitovana na 50. godišnjicu puča protiv čileanskog lidera Salvadora Aljendea, koji je poginuo prilikom upada u predsedničku palatu. Njegov unuk Pablo Sepulveda Aljende će podeliti sećanja porodice na stradalog lidera Čilea. U emisiji će biti reči o o posledicama diktature Augusta Pinočea, sa kojima se zemlja još uvek suočava.

"Dragi prijatelji! Srećan sam što vam se vraćam sa petom sezonom `Razgovora sa Koreom` koji smo počeli da snimamo 2018. godine sa španskim informativnim kanalom RT i njihovim divnim timom. Pozivam vas da nam se pridružite u novoj sezoni koja obećava da će biti veoma interesantna. Vidimo se uskoro!" rekao je Rafael Korea.

U novoj sezoni "Razgovora sa Koreom" predsednik Venecuele Nikolas Maduro, aktuelna potpredsednica Argentine Kristina Fernandes de Kiršner, bivši predsednik Bolivije Evo Morales, bivši predsednik Hondurasa Manuel Zelaja i drugi visoki zvaničnici govoriće o državnim udarima u svojim zemljama. Osim toga, i sam Korea će podeliti sećanja na pokušaj državnog udara koji je organizovan 2010. godine dok je on bio na vlasti u Ekvadoru.

Premijera "Razgovora sa Koreom" na kanalu RT  bila je 1. marta 2018. godine, a do sada su gosti bivšeg predsednika Ekvadora bili mnogi svetski lideri, među kojima su Mahmud Ahmadinedžad, Dilma Rusef, Lula da Silva, Alberto Fernandes, Karles Puđdemon i drugi.

Rafael Korea je bivši predsednik Ekvadora (2007-2017), doktor je ekonomskih nauka i osnivač političkog pokreta "Alijanse PAIS" izgrađenog na ideologiji socijalizma 21. veka.

Korea je autor brojnih naučnih članaka, kao i niza knjiga posvećenih ekonomskim problemima savremenog sveta.