Veleobrt: Tramp tvrdi da je Nensi Pelosi kriva za 6. januar

Donald Tramp kaže da je policija svedočila protiv Nensi Pelosi, ali da su svi dokazi uništeni

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da je nekadašnja šefica Predstavničkog Doma američkog Kongresa Nensi Pelosi kriva za 6. januar 2021. godine, to jest napad na Kapitol u Vašingtonu.

"Nensi Pelosi, koja je tada bila zadužena za bezbednost, odbila je 10.000 vojnika. Da nije to uradila, ne bismo imali 6. januar", rekao je Tramp u intervjuu za En-Bi-Si.

Tramp ističe da je policija svedočila protiv Pelosi, ali da su svi dokazi uništeni.

"Policija je svedočila protiv nje, kao i načelnik policije, i to veoma oštro. Svedočili su protiv nje i spalili sve dokaze. Svi dokazi o Nensi Pelosi su uništeni", dodaje bivši američki lider.

"Ona je imala ovlašćenja nad Kapitolom. Tri dana ranije od nje sam tražio da Nacionalna garda bude raspoređena, ali je ona to odbila. Nensi Pelosi je odgovorna, a Komitet za dešavanja od 6. januara odbio je da je sasluša", kaže Tramp.

Novinarka Kristen Velker odgovorila je Trampu i navela da Pelosi tvrdi da on takav zahtev nikada nije zvanično podneo, dok je on rekao da "im je gradonačelnica Vašingtona dala pismo u kome je zahtev odbijen".

Portparol Nensi Pelosi izjavio je za "Foks njuz digital" da su Trampovi navodi "izmišljeni".