Svet

Američki novinar: Zelenskom se bliži gnusni kraj, kontraofanziva postala samoubilačka misija (VIDEO)

Zapadni mediji su saučesnici u promovisanju određenih narativa o Ukrajini, ali se pukotine u tom narativu već naziru, ocenjuje američki političi analitičar Džekson Hinkl

Ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom mogao bi da se bliži "gnusni kraj", a najmanje na čemu bi rusko-ukrajinski sukob mogao da se završi jeste da Rusija zauzme "sve od Odese do Harkova", rekao je američki politički analitičar i voditelj podkasta "Dajv" Džekson Hinkl za RT. 

"Svaki saradnik američkih službi u inostranstvu kad-tad doživi propast", rekao je Hinkl, navodeći primere Sadama Huseina i Osame Bin Ladena i dodajući da se Zelenskom "možda" bliži takav "gnusni kraj."

Ukazujući da se dugo najavljivana ukrajinska ofanziva svela na "samoubilačku misiju", Hinkl je naveo da bi hiljade ljudi već trebalo da preplave ulice Ukrajine u protestu protiv kijevske vlade, ali da se to ne dešava zbog straha da će završiti "u zatvoru ili još gore." 

Komentarišući mogući ishod sukoba, američki analitičar kaže da je njegovo lično mišljenje da bi za ukrajinski narod bilo najbolje da Rusija zauzme "svaki pedalj ukrajinske teritorije i očisti je od nacista".

Hinkl ocenjuje da će Moskva zauzeti najmanje teritoriju od "od Odese do Harkova", dodavši pritom da smatra verovatnim scenario u okviru kojeg Poljska ulazi u zapadnu Ukrajinu uz saglasnost Vašingtona, koji, zajedno sa Londonom, "želi da pretvori Evropu u novu silu."

"Oni žele da se Poljska uzdigne pridruživanjem Ukrajini. Oni žele da izgrade nordijske države na granici sa Rusijom. I žele da unište Nemačku, Italiju i Francusku" privredu, rekao je Hinkl, napominjući da SAD već guraju politiku za suzbijanje rasta te tri zemlje i da su, kako je rekao, digle u vazduh gasovod Severni tok i time uzrokovale krah evropskih ekonomija.

Tračak svetlosti u medijskom mraku Zapada

Hinkl ističe da su zapadni mediji glavnog toka "sto odsto" saučesnici u promovisanju određenih narativa o Ukrajini, ali napominje da se pukotine u tom narativu već naziru.

On napominje da je sada, prvi put od eskalacije sukoba, broj Amerikanaca koji se protive daljem naoružavanju vlade Zelenskog veći od broja građana SAD koji su za to, što velikim delom pripisuje Takeru Karlsonu i novinarima poput njega.

SAD u odnosu na Moskvu kao "zombi pustinja"

Američki gradovi izgledaju kao "zombi pustoši u opadanju" u poređenju sa Moskvom, kaže američki novinar Džekson Hinkl.

On je u intervjuu za RT primetio da SAD daju porodicama pogođenim požarima na Havajima po svega 700 dolara, dok Ukrajini šalju milijarde dolara.

"Njih nije briga za američke porodice, za ljude u našoj zemlji, za našu infrastrukturu", rekao je ovaj novinar.

Kako ističe, prvi put boravi u Moskvi i oduševljen je izgledom i atmosferom u glavnom gradu Rusije.

"Čiste ulice, nema kriminalaca koji jure svuda. Ulice ovde nisu preplavljene drogom: fentanilom, opioidima i drugim sličnim stvarima", kaže Hinkl.

image