Svet

Priština: Uhapšenim Srbima određen pritvor od 30 dana; Advokat: Pritvor određen mimo zakona

Sud prihvatio konfuzan, loš, prazan i nestručan zahtev za određivanje pritvora, kaže Pantović
Priština: Uhapšenim Srbima određen pritvor od 30 dana; Advokat: Pritvor određen mimo zakona© FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM

Trojici Srba koji su juče uhapšeni određen je pritvor u trajanju od 30 dana, odlučio je, nakon saslušanja, Osnovni sud u Prištini. 

Advokat Ljubomir Pantović izjavio je da je sud prihvatio konfuzan, loš, prazan i nestručan zahtev za određivanje pritvora, koji je sastavljen mimo zakona i bez činjenica i dokaza.

Pantović, koji brani Iliju Elezovića, istakao je da se iz obrazloženja za određivanje pritvora nije moglo videti, ko se za šta tereti, šta se to desilo, i zbog čega Ilija Elezović, Zoran Kostić i Dragan Milović imaju takvu optužbu.

"Sudija  je doneo odluku, da svoj trojici osumnjičenih, Miloviću, Elezoviću i Kostiću budu određen pritvor do jednog meseca. Nažalost sud je prihvatio jedan konfuzan, jedan loš, prazan, nestručan zahtev za određivanje pritvora koji je mimo zakona sastavljen, bez činjenica, bez dokaza, i želim da kažem da nažalost Specijalno Odeljenje Osnovnog suda u Prištini, koje je nadležno za procesuiranje ratnih zločina, nema dovoljno snage ili želje, htenja, da ove postupke vodi u skladu sa zakonom", ocenio je Pantović.

Pantović smatra da je svoj trojici određen pritvor mimo zakona.

"Sud nije uvažio ni zahtev da će Iliji Elezoviću boravak u uslovima pritvora drastično ugroziti zdravstveno stanje, mogu da tvrdim da će mu ugroziti život. Medicina je rekla da on nije za pritvor, međutim sud je odlučio kako je odlučio", dodao je advokat.

Ispred suda je bila i porodica Ilije Elezovića, koji je onkološki bolesnik i koji je nakon privođenja odveden u bolnicu u Prištini.

Advokati uhapšenih pod optužbama za navodni ratni zločin, poručili su nakon njihovog hapšenja da ne postoje osnovane sumnje za to za šta ih tužilaštvo tereti.

Elezović je juče uhapšen u Kosovskoj Mitrovici, Dragan Milović u Zvečanu, a Zoran Kostić u Prilužju, a prema rečima njihovih advokata, terete se za navodni ratni zločin.

image