Svet

Američka kongresmenka: Šaljemo novac Ukrajini, a naši vojnici žive u kanalizaciji

Neću glasati za finansiranje rata dok se naša vojska tretira gore od smeća, kaže Mardžori Tejlor Grin
Američka kongresmenka: Šaljemo novac Ukrajini, a naši vojnici žive u kanalizacijiwww.globallookpress.com © Annabelle Gordon/Keystone Press Agency

Kongresmenka iz Republikanske stranke Mardžori Tejlor Grin izjavila je da neće glasati za novu pomoć Ukrajini dok američka vojska živi u "prljavštini" u svojim bazama.

"Bajdenovo Ministarstvo odbrane tera američke trupe da žive u kanalizaciji i prljavštini u sopstvenim bazama, a istovremeno zahteva više novca za Ukrajinu. Neću glasati za finansiranje rata dok se naša vojska tretira gore od smeća", napisala je Tejlor Grin na društvenoj mreži Iks.

Bela kuća od Kongresa traži dodatne 24 milijarde dolara za Ukrajince za poslednji kvartal 2023. godine. Međutim, nedavni izveštaj vladine revizorske agencije pokazao je pravo stanje u američkoj vojsci, što ukazuje na činjenicu da bi SAD, pre slanja novca Ukrajini, možda prvo trebalo da se pozabave problemima kod kuće.

Agencija je pregledala 12 vojnih baza i registrovala mnoge nepravilnosti: probleme sa kanalizacijom, pokvarene klima-uređaje, buđ, bubašvabe, ali i neovlašćeno prisustvo beskućnika.

Tejlor Grin dugo se protivi pomoći Kijevu i obećava da će glasati protiv svakog zakona kojim se finansira sukob.

image