Svet

Otkud logo policije tzv. Kosova na Tajms skveru u Njujorku?

U kratkom videu koji je prikazan na čuvenom američkom trgu prikazan je i logo takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), uz poruku "Umreti za otadžbinu je kao da se ponovo rodiš – Afrim Bunjaku"
Otkud logo policije tzv. Kosova na Tajms skveru u Njujorku?© Принтскрин Фејсбук/Трафинго

Nakon jučerašnjih nemira u Banjskoj na severu Kosova i Metohije, u kojima su poginula trojica Srba, kao i policajac Afrim Bunjak, na Tajms skveru u Njujorku osvanuo je kratak video u kom su se smenjivale fotografije sa logom policije tzv. Kosova, objavio je "Albanijan post" ne potvrđujući autentičnost snimka.

Ispod jedne od fotografija koje su prikazane, na kojoj se, između ostalog, vidi i logo takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), pisalo je i: "Umreti za otadžbinu je kao da se ponovo rodiš – Afrim Bunjaku". 

"Hvala našim herojima, 'Kosovskoj policiji'. Živela 'Republika Kosovo'", bio je drugi natpis, koji je postavljen uz fotografiju na kojoj se vidi logo takozvane Kosovske policije.

Podsetimo, Srbi su u noći između subote i nedelje, kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u znak protesta protiv terora Aljbina Kurtija, blokirali most u Banjskoj sa dva teretna vozila, nakon čega je došlo do sukoba sa pripadnicima policije tzv. Kosova tokom kojeg je stradao jedan od pripadnika prištinskih snaga.  

Na severu Kosova i Metohije, u selu Banjska, stradala su trojica Srba sa KiM, a dve osobe su teško ranjene. 

image