Svet

Mišel Obama za sat zaradila koliko Bajden (zvanično) za dve godine

Bivša prva dama Amerike za jedan govor inkasirala 710.000 evra
Mišel Obama za sat zaradila koliko Bajden (zvanično) za dve godine© Joe Raedle/Getty Images

Jedan sat govora na sajmu tehnologije u Minhenu, Mišel Obama je u ponedeljak naplatila oko 710. 000 evra, što je suma, duplo veća od one za koju američki predsednik Džozef Bajden "radi" čitave godine, saznaje "Dejli mejl".

Bivša prva dama Amerike trebalo je da pred oko 5.000 slušalaca, kako ovaj medij piše, priča o tome kako da "otklone sumnje u sebe dok razgovaraju o važnosti inkluzivnosti i različitosti".

Organizatori su rekli da je Obama bila "na vrhu liste" ljudi za koje je publika želela da učestvuju "iz godine u godinu".

"Zaista su se potrudili da je dobiju i to je jedan od najvećih honorara koje su ikada platili", rekao je izvor blizak timu organizatora godišnjeg foruma "Bits and Presels".

Po odlasku iz Bele kuće, bivši predsednički par, koji je u braku od 1992. godine, fokusirao se, poput svojih prethodnika Klintonovih, na zarađivanje unosnim govorničkim angažmanima, ali i kroz izdavački ugovor sa "Pengvinom" vredan 65 miliona dolara za njihove memoare.

Zajedno su osnovali produkcijsku kompaniju "Hajer graund", potpisavši 2018. godine višegodišnji osmocifreni ugovor sa "Netfliksom".

Prošle godine, bivša prva dama organizovala je turneju po šest gradova u Americi za svoju nedavnu knjigu "Svetlost koju nosimo", u kojoj je čitaocima objasnila navike i prakse, stavove i uverenja koje koristi da bi prevazišla svoje strahove.

image