Svet

Pucnjava u univerzitetskoj bolnici u Roterdamu: Više osoba ubijeno (FOTO, VIDEO)

Pucnjava je izazvala opštu paniku, a na snimcima se može videti kako užasnuti studenti, pacijenti i zdravstveni radnici bežali iz medicinskog centra
Pucnjava u univerzitetskoj bolnici u Roterdamu: Više osoba ubijeno (FOTO, VIDEO)www.globallookpress.com © Friso Gentsch

Naoružani muškarac danas je otvorio vatru u učionici u holandskoj univerzitetskoj bolnici i obližnjoj kući i ubio nekoliko ljudi.

Kako navode iz policije, napadač, 32-godišnji student, otvorio je vatru u kući pre nego što ju je zapalio, a zatim je upao u univerzitetski medicinski centar Erazmus.

Bio je student na Univerzitetu Erazmus, koji je povezan sa bolnicom.

Osumnjičeni je prvo pucao i ubio 39-godišnju ženu i teško ranio njenu 14-godišnju ćerku u stanu u njegovom komšiluku, rekao je šef policije.

Policija je saopštila da je devojčica kasnije preminula od zadobijenih povreda, prenosi AP.

"Ubica je potom otišao u obližnji medicinski centar Erazmus gde je pucao i ubio 46-godišnjeg profesora", dodao je šef policije. Podmetnuo je i požare na mestima obe pucnjave.

Na konferenciji za novinare nakon pucnjave roterdamska policija je saopštila da im je napadač, čije ime nije javno objavnjeno, poznat. Pre dve godine osuđen je za zlostavljanje životinja, prenosi Bi-Bi-Si.

Policija je saopštila da nema naznaka da je bilo drugog naoružanog napadača.

"Prvo je došlo do pucnjave na četvrtom spratu. Ispaljeno je četiri ili pet hitaca. Zatim je molotovljev koktel bačen u obrazovni centar", rekao je jedan student medicine medijima.

Pucnjava je izazvala opštu paniku dok su užasnuti studenti, pacijenti i zdravstveni radnici bežali iz medicinskog centra Erazmus u lučkom gradu Roterdamu.

Na jednom snimku se može čuti kako oni koji beže vrište nakon snažnog praska, dok je požar izbio i unutar zgrade.

Na snimku se kasnije vidi da je naoružani policajci uhapsili muškarca nakon što su upali u zgradu da vide da li je ubica, opisan kao visok čovek u borbenoj odeći, još unutra.

Zvaničnici su ranije potvrdili da su najmanje tri osobe povređene tokom pucnjave, koja se dogodila danas popodne, ali u ažuriranom saopštenju su naveli da su dve pucnjave u Roterdamu dovele do smrtnih slučajeva. 

Policija još nije objavila motiv pucnjave.

image