Svet

Zelenski se predomislio: Nisam zalupio vrata, spreman sam za pregovore sa Rusijom

Ali, samo pod svojim uslovima - i to sa "drugom Rusijom", poručio je predsednik Ukrajine
Zelenski se predomislio: Nisam zalupio vrata, spreman sam za pregovore sa Rusijomwww.globallookpress.com © AP Photo/Efrem Lukatsky, File

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da nije "zalupio vrata" potencijalnim mirovnim pregovorima sa Ruskom Federacijom.

"Nisam zalupio vrata. Rekao sam da ćemo biti spremni da razgovaramo sa Rusijom - ali sa drugom Rusijom. Onom koja je zaista spremna za mir. Onom koja je spremna da prizna da su okupatori... Ali samo ako vrate sve. Zemlju, prava, slobodu, novac. I što je najvažnije, pravdu", rekao je Zelenski u intervjuu za Si-En-En koji je objavljen juče.

Dodaje da za sada, osim ultimatuma, nije čuo ništa drugo od aktuelnog predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

"I do sada nisam čuo da su spremni da prihvate uslove Ukrajine - ni od Putina ni od bilo koga drugog ruskog zvaničnika", naveo je Zelenski.

Zelenski je dan pre intervjua za Si-En-En najavio mogućnost pregovora sa Rusijom, što je naišlo na kritike Tviter zajednice.

"Nema apsolutno nikakve iskrenosti u njegovim izjavama o mirovnim pregovorima, ili, da tako kažemo, sile koje stoje iza njega ne žele da pregovaraju o miru sa Rusijom", napisao je jedan komentator, prenose RIA novosti.

"On je zaboravio da kaže da će Amerika prolongirati ovaj sukob koliko god budu želeli, a Zelenski je samo njihova marioneta", napisao je drugi.

"Razumem da on želi da izvuče što više iz mirovnog sporazuma. Ali ukoliko Zapad bude podržavao Ukrajinu sa beskrajnim isporukama oružja i finansijskom pomoći, on nije u žurbi da preda sve to", podelio je jedan korisnik mreže.

"Njegove izjave ne znače ništa, a ni ova nije izuzetak", zaključili su čitaoci.

image