Svet

Bivši savetnik Zelenskog: Kijev vodi zemlju u katastrofu, čekaju nas suze, krv i znoj

Kijevski režim ne želi da kaže narodu pravu istinu da neće biti nikakvog povratka granicama iz 1991. godine, kaže Aleksej Arestovič
Bivši savetnik Zelenskog: Kijev vodi zemlju u katastrofu, čekaju nas suze, krv i znojwww.globallookpress.com © Evgen Kotenko

Bivši savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, Aleksej Arestovič kaže da trenutno ukrajinsko rukovodstvo vodi zemlju u katastrofu. Ono je, kako ocenjuje, nedovoljno kompetentno, te nastavlja da se drži pogrešne politike.

"Od njih ne treba čekati adekvatnih odluka, koje odgovaraju situaciji", dodaje Arestovič.

Takođe, ističe da kijevski režim ne želi da kaže narodu pravu istinu da neće biti nikakvog povratka granicama iz 1991. godine, i da "Krima neće biti u skorije vreme", jer će biti samo "odbrana, krv, znoj i suze". 

Kao izlaz iz situacije, on navodi izbore, u kojima vidi šansu za obnovu i jedan politički zaokret, koji bi uzimao u obzir trenutnu situaciju. 

Kao neke od bitnih grešaka, bivši savetnik Zelenskog, koji je, inače, od nedavno i na poternici Rusije, navodi korupciju, pogoršanje odnosa sa susedima, besmisleno gomilanje snaga kod Bahmuta, kada bi, kako kaže, pažnju trebalo fokusirati na prodor južnog fronta, ali i neke druge razloge. 

Prethodno, Arestovič je napustio poziciju savetnika Zelenskog u januaru ove godine nakon što je sugerisao da su raketu, koja je pogodila jednu stambenu zgradu u gradu Dnjepar 14. januara, možda oborili ukrajinski PVO sistemi. Kasnije se izvinio i povukao svoje reči, ali je ipak bio smenjen.

Takođe, neretko je izlazio u javnost sa izjavama da sumnja u "zagarantovanu pobedu" Ukrajine.

image