Poljski evroposlanik: Ovo nisu izbeglice, to su kriminalci

Političar smatra da je za bezbednost zemlje ključno da nema prihvata migranata posebno što se radi o ljudima koji vrše krivična dela. "Nula ilegalnih migracija znači nula terorističkih napada", precizirao je Tarčinski

Poljski političar i evroparlamentarac Dominik Tarčinski rekao je da migranti koji su preplavili Evropu nisu izbeglice već kriminalci, te da se njegova zemlja ne boji da im se suprotstavi za razliku od "beskičmenih" političara u Evropi koji biraju da tolerišu tiraniju pridošlica iz celog sveta.

"Ovo nisu izbeglice. Reč je o ilegalnim migrantima koji vrše krivična dela. Oni su kriminalci. I treba ih deportovati. Kazniti i potom vratiti odakle su došli", izjavio je Tarčinski u emisiji Takera Karlsona emitovanoj na platformi Iks.

Evroparlamentarac je istakao da se, za razliku od većine političara levice u Evropskom parlamentu u Briselu koji se paše migranata, Poljska ne ustručava da ih zaustavi.

"Poljska je drugačija. Rekao bih da je Poljska poslednje uporište zdravog razuma, hrišćanstva i porodičnih vrednosti u Evropi. Naravno, i u Mađarskoj je sve u redu na ove teme, ali zbog naše veće veličine trpimo jače napade", dodao je on.

Političar je ukazao na podatke Evrostata o tome da je Poljska najbezbednija država Starog kontinenta i to povezao s migrantskom politikom.

"Imamo vrlo jednostavnu politiku: nula ilegalnih migracija, što znači nula terorističkih napada. Poljska je jedina zemlja u Evropi u kojoj nema terorističkih napada. Nemamo ubode nožem, nemamo silovanja u parkovima, nemamo sve ovo đubre u Poljskoj. Zašto? Zato što smo veoma strogi o pitanju migracija", precizirao je Tarčinski.

S tim u vezi je rekao da je bivši predsednik SAD Donald Tramp bio u pravu jer je podigao zid na američko-meksičkoj granici.

"Predsedniče Trampe, inspirišete nas, hvala vam na tome! Postavili smo ograde i niko više ne može da dođe u Poljsku. To je zaslužno za našu bezbednost. Tramp je bio u pravu, ali većina gorepomenutih levičara se nikad ne bi usudila da to prizna", zaključio je Tarčinski.