Sedište Bi-Bi-Sija poliveno crvenom bojom zbog izveštavanja o Hamasu (FOTO)

Britanski javni servis suočio se sa nizom kritika zbog izveštavanja o izraelsko-palestinskom sukobu

Sedište britanskog javnog servisa bi-Bi-Sija poliveno je crvenom farbom. To su učinili demonstranti zbog toga što je bi-Bi-Si odbio da pripadnike palestinskog pokreta Hamas nazove "teroristima".

Između ostalih, britanski ministar odbrane Grant Šaps takođe je osudio kompaniju, nazvavši poziciju Bi-Bi-Sija situacijom "na ivici sramote".

Sa druge strane, stiže izveštaj da je novinare Bi-Bi-Sija koji su izveštavali iz Izraela zaustavila i držala na nišanu izraelska policija u Tel Avivu.

Muhanad Tutundži, Haitam Abudijab i njihov arapski tim vozili su se do hotela kada je policija presrela njihov automobil.

Izvučeni su iz vozila koje je imalo crvenu traku sa oznakom TV, a zatim su pretreseni i gurnuti uza zid.

Portparol britanskog javnog servisa je rekao da novinari "moraju biti u mogućnosti da slobodno izveštavaju o sukobu u Izraelu i Gazi", prenosi Bi-Bi-Si.

"Jedan od naših arapskih timova Bi-Bi-Si Njuz raspoređenih u Tel Avivu, u vozilu jasno označenom kao 'mediji', sinoć je zaustavila i napala izraelska policija. Novinari moraju biti u mogućnosti da slobodno izveštavaju o sukobu u Izraelu i Gazi", rekao je portparol.