Svet

Taker Karlson: Cela priča o Džordžu Flojdu je laž

Flojdova smrt, koja je izazvala talas nasilnih nemira u SAD, nije bila "ubistvo", već "nenamerno predoziranje", tvrdi popularni američki novinar
Taker Karlson: Cela priča o Džordžu Flojdu je lažwww.globallookpress.com © Bruce Cotler

Novinar Taker Karlson izjavio je da "moramo ponovo da razmotrimo određene popularne narative, uključujući okolnosti smrti Džordža Flojda", a posebno nedoslednosti u percepciji javnosti da je Flojd umro pod kolenom bivšeg oficira Dereka Šovena, koji trenutno služi zatvorsku kaznu od više od 40 godina.

"Da li je, na primer, rasistički beli policajac zaista ubio čoveka po imenu Džordž Flojd, lidera u borbi za građanska prava u Mineapolisu na Dan sećanja 2020? Nama je rečeno da se to dogodilo, govorili su to uporno više od tri godine", naveo je Karlson.

On je istakao da Derek Šoven nije ubio Flojda i da to nije nagađanje.

"Konačno to znamo zahvaljujući novom sudskom postupku koji je u toku u okrugu Henepin u Minesoti", istakao je američki novinar. 

U tom postupku su otkriveni delovi izjave date pod zakletvom, iz razgovora sa okružnim medicinskim istražiteljem Endrjuom Bejkerom, koji ukazuje da Flojdova smrt nije bila posledica gušenja ili davljenja. 

Umesto toga, na njegovu smrt su značajno uticali faktori koji uključuju upotrebu droga i fatalnu koncentraciju fentanila, što čini da se Flojdova smrt više ne posmatra kao "ubistvo", već kao "nenamerno predoziranje".

"Drugim rečima, Džordž Flojd, prema zvaničnoj obdukciji, nije ubijen. On je umro usled onog što smo ranije nazivali 'prirodnim uzrocima', što bi, u njegovom slučaju, uključivalo decenije upotrebe droga, kao i fatalnu koncentraciju fentanila (narkotika stotinu puta jačeg od morfijuma) u njegovom organizmu poslednjeg dana", istakao je Karlson.

On je naveo da je prvobitna verzija priče o Džordžu Flojdu bila podržana i pojačana od strane mejnstrim medija, i da je podstakla proteste širom zemlje, intenzivan rasni diskurs i pokrete poput "Crni životi su važni".

Karlson je intervjuisao Vinsa Evereta Elisona, autora knjige "Krajm I-En-Si", sa kojim je razgovarao o mogućnosti orkestrirane degradacije i viktimizacije unutar crnačke zajednice od strane političkih subjekata, posebno Demokratske stranke.

Elison sugeriše da glorifikacija ličnosti poput Džordža Flojda predstavlja podmuklu strategiju za održavanje određenog stereotipa o crncima koji se oslanjaju na sistem, čime se učvršćuje glasačka baza i održava jedan oblik društveno-političke kontrole.

Povlačeći paralele između pokreta poput "Crni životi su važni (BLM)" i istorijskih ili međunarodnih grupa koje su se koristile za uticaj na političke procese, Elison insinuira da bi te organizacije mogle da budu savremene varijante 'domaćih milicija' koje su demokrate koristile za društvenu manipulaciju i konsolidaciju moći. 

Uznemirujuće poređenje BLM-a sa grupama kao što su Hamas i Hezbolah, ili Kju-kluks klan, daje mračnu sliku političkih mahinacija gde su građanski nemiri oruđe, a ne nusprodukt.

"Demokratska stranka koristi BLM i Antifu kao svoje, bacajući kamen i skrivajući ruku. Naravno, oni će to učiniti; oni su to uvek radili, čak i na početku, koristili su Kju-kluks klan", rekao je Elison.

image