Svet

Američka policija na nogama: Pronađeno vozilo napadača, ali njega još ne mogu da uhvate (FOTO)

Stotine policajaca pokušava da pronađe napadača koji je ubio više od 16 ljudi u Luistonu u Americi
Američka policija na nogama: Pronađeno vozilo napadača, ali njega još ne mogu da uhvate (FOTO)© Tanjug/AP Photo/Steven Senne

Vozilo, za kojim se tragalo posle masovne pucnjave u Luistonu u američkoj saveznoj državi Mejn, pronađeno je u obližnjem gradu Lizbonu, saopštio je komesar za javnu bezbednost Mejna Majkl Saušuk.

Stotine policajaca pretražuje Luiston i okolna područja u Mejnu, u potrazi za osumnjičenim koji je u sredu, kako su preneli mediji, na dve lokacije ubio između 16 i 22 ljudi, a desetine ranio.

Građanima u Luistonu, Obernu i Lizbonu rečeno je da se smeste na bezbedno i vrata drže zaključena, prenosi En-Bi-Si njuz.

Policija je kao osumnjičenog za pucnjavu identifikovala Roberta R. Karda (40), nakon što je prethodno na Fejsbuku objavio fotografije čoveka koji drži nešto što izgleda kao poluautomatska puška.

On još nije uhapšen, ali je policija zatražila pomoć od građana.

Kancelarija šerifa je, takođe, objavila slike osumnjičenog, čoveka sa bradom u košulji dugih rukava i farmerkama, koji drži pušku u položaju za gađanje.

Kard je navodno nedavno imao psihičke probleme zbog kojih je bio smešten u bolnicu tokom ovog leta, navodi američka televizija.

image