Orban: Ukrajina ne može da pobedi, Zapad to zna, a ne sme da prizna

Zaboravite na to da će ruski predsednik biti smenjen sa funkcije, što je u početku bio deo strategije Zapada, poručio je mađarski premijer

Vojnim stručnjacima je očigledno da Ukrajina ne može da pobedi na bojnom polju, samo se zapadni političari ne usuđuju da to priznaju, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Prema njegovim rečima, Ukrajina je trebalo da vodi odbrambeni rat, a Evropska unija trebalo je da joj pruži novac i vojnu pomoć.

"Pre nekoliko meseci, najavljen je početak ukrajinske kontraofanzive i da je taj cilj bio realan, da su pobedili na prvoj liniji fronta, onda bi bilo moguće tražiti novac. Sada svi znaju, ali se ne usuđuju da kažu da je ta strategija propala", kazao je Orban za radio "Košut".

Kako je dodao, svi vojni stručnjaci to već govore i pišu, ali se političari ne usuđuju da kažu da su izabrali lošu strategiju.

"Jasno je da Ukrajinci neće pobediti na frontu, a da Rusi neće izgubiti. I zaboravite na to da će ruski predsednik biti smenjen sa funkcije, što je u početku bio deo strategije Zapada", ukazao je Orban, istakavši da je EU potreban plan B za Ukrajinu.