Svet

"Naš svet je u neredu": Nemački manifest propisuje pravila ponašanja za migrante

Prema stavu osam nemačkog "demokratskog" manifesta, bezbednost Izraela je nacionalni interes Nemačke a podrška jevrejskoj državi ne podleže raspravi
"Naš svet je u neredu": Nemački manifest propisuje pravila ponašanja za migrantewww.globallookpress.com © Patrick Pleul

"Bild", jedan od najvećih nemačkih medija, objavio je danas manifest od 50 tačaka upućen migrantima, koji im objašnjava kako treba, ili kako moraju da se ponašaju u Nemačkoj, izveštavaju "RIA Novosti".

Manifest, pod naslovom "Nemačka, imamo problem", počinje rečima: "Naš svet je u neredu. Od terorističkog napada Hamasa na Izrael, imali smo priliku da iskusimo novu dimenziju mržnje u našoj zemlji, mržnje prema našim vrednostima, demokratiji i prema Nemačkoj."

"Poslednji dani razotkrili su nešto što već dugo tinja u našem društvu", navodi se u ovom manifestu. "U našoj zemlji ima mnogo ljudi koji se bore protiv našeg načina života, onih koji se raduju ubistvu nevinih građana. Onih koji uče svoju decu da mrze druge jer su 'nevernici'. Onih koji hoće da zabrane ženama da nose suknje ili pantalone. Onih koji preziru zakone i, umesto njih, slušaju svoje propovednike."

Iz tih razloga je, tvrdi "Bild", sročen ovaj manifest.

Kako se zaključuje u manifestu: "Oni iskorišćavaju našu toleranciju zato što žele drugačije društvo. Ne možemo to da prihvatimo. Ne može ovako dalje. Ako sada posrnemo, pašćemo. Nemačka sada mora da kaže 'ne'! 'Ne' mržnji prema Jevrejima, 'ne' mizantropiji i 'ne' svima onima koji nam govore 'ne'."

I takođe: "Ono što zahtevamo je da se striktno pridržavate naših zakona, da poštujete naše vrednosti i naš način života."

Šta tačno propisuje nemački manifest: Vera čak i u Deda Mraza

Sledi 50 tačaka manifesta upućenih migrantima koji su se naselili u Nemačkoj.

U tački dva manifesta kaže se da u Nemačkoj ne postoje "nevernici" i da "svako može da veruje u bilo šta – čak i u Deda Mraza." Prema tački tri, oni koji Ustav i pravni sistem zemlje doživljavaju kao skup "nepotrebnih pravila" moraju, što je pre moguće, da napuste Nemačku.

U tački četiri kaže da migranti "moraju da nauče nemački", dok tačka pet propisuje da "sloboda govora garantuje pravo na demonstracije", ali da to ne znači "prebijanje ljudi, paljenje automobila i nagovaranje na ubistva."

U šestoj tački kaže se da u Nemačkoj "nije uobičajeno skrivati lice, izuzev u slučaju karnevala i virusa korona."

Prema stavu osam, bezbednost Izraela je nacionalni interes Nemačke i podrška Jevrejskoj državi ne podleže raspravi.

Tačka 15 propisuje da Nemci imaju potpunu slobodu izbora seksualne orijentacije.

U pogledu seksualnih sloboda pobliže se objašnjava: "Žene nose bikinije ili kupaće kostime u bazenu. Ali, ako želite da plivate goli u Baltičkom moru, i to je u redu." Odnosno: "Muškarcima je dozvoljeno da vole muškarce, a ženama je dozvoljeno da vole žene. Svako ko ima problem sa tim sam je problem."

Stav 17 kaže da agencije za socijalnu podršku pomažu ljudima koji ne mogu da rade, a ne onima koji to ne žele. U tačkama 23 i 24 tvrdi se sledeće: "Mi smo tolerantni prema onima koji su tolerantni i nemamo toleranciju za netoleranciju."

Paragraf 26 kaže se da je u Nemačkoj krivično zabranjeno paljenje zastava drugih država. U paragrafu 31 navodi se da je u Nemačkoj zabranjeno venčavanje sa decom i posedovanje više žena.

U paragrafu 34 tvrdi se da su "naši noževi u našoj kuhinji, a ne u džepovima pantalona". Tačka 40 proklamuje slobodu da se pije alkohol u Nemačkoj i uzdržavanje za one koji ne žele da ga piju.

Manifest se završava paragrafom 50, u kome se može pročitati: "Mi volimo život, a ne smrt."

Manifest, što nije bez značaja, objavljen je na turskom, arapskom i ruskom jeziku.

image