Ponovo napadnute američke vojne baze na Bliskom istoku

Dve baze napadnute su u Iraku, a jedna u Siriji. Napadi su izvedeni uz pomoć dronova, a mediji za sada ne javljaju ko stoji iza napada

Televizija "Al Majadin" javlja da su napadnute tri američke baze u Iraku i Siriji, u kojima su se u trenutku napada nalazili vojnici.

Najmanje dva puta dronovima je napadnuta baza Ajn el Asad u Iraku i jednom vojni objekat SAD i zapadne koalicije u sirijskom prigraničnom gradu Et-Tanf, prenosi danas TASS.

Informacija o tome ko stoji iza napada za sada nije objavljena.

U isto vreme, TASS javlja da su oružane formacije šiitskog pokreta "Islamski otpor Iraka" gađale vojnu bazu na severu Iraka, u iračkom delu Kurdistana. Za sada nema informacije o posledicama napada. 

Napadi na američke vojne baze na Bliskom istoku intenzivirane su od kako je došlo do poslednje eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba. Prema rečima portparola Pentagona Patrika Rajdera, od 17. do 31. oktobra ove godine izvedeno je ukupno 27 napada na baze u Iraku (16) i Siriji (11). Vašington je zatražio prekid napada na svoje baze, koje se, kako kažu, izvode uz podršku Irana. Do 31. oktobra, kao rezultat ovih napada, ranjen je 21 američki vojnik.