Ljubavni policikl na kanadski način: Mama, tata, dete i ljubavnici zaraženi transrodnošću

Rouan, koji je nekad bio Amanda, objavio je javno da je muškarac i da ulazi u proces promene pola, nakon što je to nekoliko godina ranije uradio njen/njegov muž Mark koji je postao žena i sada se zove Zoe - par danas živi pod istim krovom sa svojim ljubavnicima, takođe transrodnim parom

Spisatelj je otkrio da je transrodni muškarac, nakon što je njegov muž od muškarca postao žena i par sada živi u "četvorouglu" sa svojim transrodnim ljubavnicima.

Spisatelj i aktivista iz Kanade Rouan Džet Noks, koji je ranije bio Amanda Džet Noks, objavio je na društvenim mrežama u avgustu da je postao trans muškarac. Počeo je da uzima testosterone početkom ove nedelje, sledeći stopama svog muža koji je postao žena i sina koji je postao ćerka, opisuje "Dejli mejl" ovu kanadsku porodicu. 

Noksova žena Zoe, koja se ranije zvala Mark, otkrila je da je transrodna u julu 2015, nakon 19 godina braka. Ćerka ovog bračnog para, Aleksis, objavila je da je transrodna početkom 2014. godine. 

Rouan kaže da je i on rođen u pogrešnom telu, ali da je trebalo mnogo vremena da se pomiri sa svojim istinskim rodom.

Rouan i Zoe žive sa svojim transrodnim partnerima Danijem i Dejmom pod istim krovom u Torontu. Dani i Dejm su takođe par, a Rouan njihovu najblaže rečeno neobičnu vezu naziva "policiklom", pošto ni bicikl, pa ni tricikl, izgleda, nisu dovoljni za tu metaforu. 

"Trans radost je zarazna", pohvalio se Rouan, valjda objašnjavajući kako se ona proširila na nekad njenu, a sada njegovu porodicu.

Na društvenim mrežama, objavio je da je u procesu medicinske promene pola i da od sada koristi zamenice on/njega. Objasnio je i da se upoznao sa Dani prošle godine, da je to bila ljubav na prvi pogled, a da su potom želeli da upoznaju i svoje partnere, Zoe i Dejma, jedne s drugima, pa su i njihovi partneri počeli da se zaljubljuju jedno u drugo.

Rouan i Zoe shvatili su da im razdvojenost od njihovih ljubavnika vrlo teško pada, kako opisuje ovaj transrodni kanadski muškarac, i odlučili su da se presele iz Toronta u Otavu gde sada žive kao "četverac".

Zoe i Rouan, nekad Mark i Amanda, imaju transrodnu ćerku Aleksis koja je u šestom razredu shvatila da je "rođena u pogrešnom telu" i sa 11 godina obavestila mejlom svoje roditelje o tome. 

"Slanje mejla bio je za mene najlakši način jer sam bila vrlo uplašena od toga šta će moji roditelji da pomisle", objasnila je Aleksis u jednoj televizijskoj emisiji sedeći pored mame Amande, koja tada još uvek nije bila Rouan.

U blogu iz 2020. godine, Rouan je napisao da je Aleksis sa 17 godina, "kada je mogla lakše da izrazi kako vidi sebe" shvatila da nije binarna, počela je otvoreno da govori o tome i promenila je na društvenim mrežama podatke iz biografije. 

Noks smatra da je trans radost zarazna i da je svetu potrebno mnogo više te radosti koju ona opisuje pridevom posuđenim iz medicine.

"Nemojte da pogrešite: u današnjem svetu trans radost je čin prkosa i moći", poručuje član policikličnog kanadskog partnerskog četvorougla Rouan.