Svet

Američka ministarka finansija: Nemamo razloga da ispitujemo Maskovu kupovinu "Tvitera"

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je da će podržati državnu istragu investitora koji su pomogli milijarderu da kupi društvenu mrežu
Američka ministarka finansija: Nemamo razloga da ispitujemo Maskovu kupovinu "Tvitera"www.globallookpress.com © Al Drago - Pool via CNP/Consolidated News Photos

Ministarka finansija SAD Dženet Jelen izjavila je da ne vidi razlog za pokretanje istrage o Ilon Maskovoj kupovini "Tvitera".

"Zaista nema osnova — koliko ja znam — da ispitamo finansije njegove kompanije", rekla je Jelen Si-Bi-Es njuzu.

Komentri ministarke usledi su manje od nedelju dana nakon što je američki predsednik Džozef Bajden rekao da će podržati državnu reviziju investitora koji su pomogli vlasniku "Tesle" i "SpejsIksa" da za 44 milijarde dolara kupi "Tviter".

"Mislim da su saradnja i/ili tehnički odnosi Ilona Maska sa drugim zemljama vredni razmatranja", rekao je Bajden novinarima dan posle međuizbora. "Bilo da radi nešto neprikladno ili ne, a ja to ne sugerišem, predlažem da je vredno da se pogleda i to je sve što ću reći."

Jelen je rekla da nije sigurna šta je Bajden "imao na umu" tim komentarima i dodala "nije svesna zabrinutosti" koja bi opravdala istragu.

Maskovo preuzimanje "Tvitera" do sada je bilo obeleženo konfuzijom, masovnim otpuštanjima i onim što je sam Mask opisao kao "masovni pad prihoda".

image