Američka ministarka finansija: Nemamo razloga da ispitujemo Maskovu kupovinu "Tvitera"

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je da će podržati državnu istragu investitora koji su pomogli milijarderu da kupi društvenu mrežu

Ministarka finansija SAD Dženet Jelen izjavila je da ne vidi razlog za pokretanje istrage o Ilon Maskovoj kupovini "Tvitera".

"Zaista nema osnova — koliko ja znam — da ispitamo finansije njegove kompanije", rekla je Jelen Si-Bi-Es njuzu.

Komentri ministarke usledi su manje od nedelju dana nakon što je američki predsednik Džozef Bajden rekao da će podržati državnu reviziju investitora koji su pomogli vlasniku "Tesle" i "SpejsIksa" da za 44 milijarde dolara kupi "Tviter".

"Mislim da su saradnja i/ili tehnički odnosi Ilona Maska sa drugim zemljama vredni razmatranja", rekao je Bajden novinarima dan posle međuizbora. "Bilo da radi nešto neprikladno ili ne, a ja to ne sugerišem, predlažem da je vredno da se pogleda i to je sve što ću reći."

Jelen je rekla da nije sigurna šta je Bajden "imao na umu" tim komentarima i dodala "nije svesna zabrinutosti" koja bi opravdala istragu.

Maskovo preuzimanje "Tvitera" do sada je bilo obeleženo konfuzijom, masovnim otpuštanjima i onim što je sam Mask opisao kao "masovni pad prihoda".