Svet

Zelenski u Kijevu ugostio sina Ruperta Mardoka: Međunarodnim medijima Ukrajina više nije u fokusu

Predsednik Ukrajine odlikovao je izvršnog direktora "Foks njuz" korporacije Ordenom za zasluge za doprinos podršci nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Ukrajine
Zelenski u Kijevu ugostio sina Ruperta Mardoka: Međunarodnim medijima Ukrajina više nije u fokusuwww.globallookpress.com © President Of Ukraine/Keystone Press Agency

Najstariji sin medijskog mogula Ruperta Mardoka i aktuelni izvršni direktor "Foks njuz" korporacije, Lahlan Mardok, posetio je predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog u Kijevu, saopšteno je danas iz kancelarije ukrajinskog predsednika.

Lahlana Mardoka su pratili novinari "Foks njuza" i "Sana".

"Politiko" piše da je pre izbijanja sukoba, "Foks njuz" "kontroverzno pokrivao rat", a bivši voditelj Raker Karlson je, kako navodi briselski portal, "otvoreno širio prorusku propagandu", dok nije otpušten u aprilu 2023. godine.

Zelenski se zahvalio "Foks njuzu" na objektivnom izveštavanju o, kako je istakao, "ruskim zverstvima u Ukrajini, uprkos bezbednosnim rizicima", pa je čak odlikovao Mardoka Ordenom za zasluge za njegov doprinos podršci nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Ukrajine, naveli su iz predsedničke kancelarije.

Predsednik Ukrajine je rekao da je Mardokova poseta izuzetno važna u vreme kada pojedini međunarodni mediji ne obraćaju u dovoljnoj meri pažnju na Ukrajinu.

image