Guvernerka Njujorka o eksploziji na granici: Kao da ga je generisala veštačka inteligencija

Dve osobe koje su bile u automobilu su poginule, a lakše je povređen granični službenik

Guvernerka Njujorka Keti Hočul i tužilac zapadnog Njujorka Trini Ros izjavile su da u eksploziji u kojoj je učestvovao automobil na mostu "Duga" kod Nijagarinih vodopada nema znakova terorističkih aktivnosti.

Guvernerka Njujorka Keti Hočul juče je saopštila da policija te savezne države, zajedno sa Radnom grupom FBI za terorizam, učestvuje u istrazi, te da vlasti "pomno prate situaciju".

Ona je na konferenciji za novinare rekla da će biti objavljen video-snimak incidenta za koji kaže da izgleda kao da ga je "generisala veštačka inteligencija".

"Bićete u čudu kad budete videli snimak. Automobil je odeleteo u vazduh i prošao preko ograde", rekla je Hočul novinarima.

Navela je da vlasti još ne znaju da li je vozač automobila incident izazvao svesno ili je reč o nesreći, prenosi AP.

Nesreća je, podsećamo, izazvala haos duž granice, a sva četiri kopnena prelaza između Sjedinjenih Američkih Država i Kanade bila su zatvorena, dok se nije saznalo više o uzroku eksplozije.

Izvori za "Foks njuz" rekli su da je u pitanju pokušaj terorističkog napada.

Dve osobe koje su bile u automobilu su poginule, a lakše je povređen granični službenik (27), naveli su izvori. 

Premijer Kanade Džastin Trudo izjavio je da je njihova vlada u kontaktu sa američkim vlastima kada je u pitanju istraga o incidentu.

On je, takođe, naveo da Kanada razmatra jačanje bezbednosnih provera na svim graničnim prelazima.

"Na osnovu onoga što znamo u ovom trenutku", rekao je Hočul na konferenciji za novinare, "nema znakova terorističke aktivnosti u ovoj nesreći".

Na odvojenoj konferenciji za novinare sa Rosom u blizini u Bafalu, šerif države Erie Džon Garsija je rekao: "Možemo da nastavimo sa svojim životima".