Si Đinping: Digitalna trgovina postaje novi podsticaj globalnom ekonomskom rastu

Kina je poslednjih godina pristupila visokim standardima međunarodne trgovinske i ekonomske regulative, uspostavila i unapredila sistem upravljanja digitalnom trgovinom, promovisala inovacije u toj sferi, neprestano pružajući svetu nove mogućnosti

Digitalna trgovina bi mogla da bude novi motor za sveukupni razvoj i da pruži novi podsticaj globalnom ekonomskom rastu, s obzirom da doživljava brz razvoj i da je već postala novi svetli aspekt u međunarodnoj trgovini, ističe predsednik Kine Si Đinping u obraćanju učesnicima Globalnog sajma digitalne trgovine.

Kina je poslednjih godina pristupila visokim standardima međunarodne trgovinske i ekonomske regulative, uspostavila i unapredila sistem upravljanja digitalnom trgovinom, promovisala reformu, inovacije i razvoj digitalne trgovine, neprestano pružajući svetu nove mogućnosti, dodao je lider te zemlje.

"Nadam se da sve strane mogu u potpunosti da iskoriste platformu 'Globalni sajam digitalne trgovine' za razgovore o saradnji, zajedničko promovisanje razvoja i deljenje rezultata", dodaje Si i predlaže zajednički rad u sferi digitalne trgovine.

Globalni sajam digitalne trgovine je od danas otvoren u gradu Hangdžou u kineskoj istočnoj provinciji Džeđijang i trajaće do 27. novembra. Prema podacima kineskog Ministarstva trgovine, za učešće na izložbi prijavilo se 15 hiljada profesionalnih kupaca, 68 međunarodnih organizacija i poslovnih udruženja, a na izložbenom prostoru od 100 hiljada kvadratnih metara biće predstavljeno ukupno 800 preduzeća.