Svet

De Golov unuk želi ruski pasoš: Bio bih počastvovan, Francuzi polako shvataju da su ih mnogo lagali

Srećan sam što mogu da konstatujem da se borite za tradicionalne vrednosti, porodicu, duhovnost, sve one vrednosti koje su nestale u zapadnim zemljama, poručio je Pjer de Gol
De Golov unuk želi ruski pasoš: Bio bih počastvovan, Francuzi polako shvataju da su ih mnogo lagaliwww.globallookpress.com © Alexander Legky/Global Look Press

Bio bih počastvovan da dobijem rusko državljanstvo, rečenica je koju je izgovorio Pjer de Gol, unuk slavnog francuskog generala, izazvala je veliku buru u Francuskoj.

Srećan sam što mogu da konstatujem da se borite za tradicionalne vrednosti, porodicu, duhovnost, sve one vrednosti koje su nestale u zapadnim zemljama, poručio je Pjer de Gol, sin admirala Filipa de Gola, nedavno na kulturnom forumu u Sankt Peterburgu.

De Golovog unuka, koji dosta liči na slavnog pretka, u Francuskoj smatraju velikim poštovaocem ruskog predsednika. 

"Vladimira Putina doživljavaju kao diktatora, a on je veliki lider svoje zemlje, izjavio je odavno naslednik vođe francuskog pokreta otpora, a kasnije dodao i da je "frapiran jednoumljem koje sistematski predstavlja Putina kao lošeg, a njegovog ukrajinskog kolegu kao dobrog".

Putin je takođe izjavio da mu je čast što u Rusiji mogu da ugoste unuka slavnog generala. Pjer de Gol, savetnik za nekretnine, koji živi u Ženevi, a ima i fondaciju čiji je cilj da promoviše mir, suverenitet i veličinu Francuske, poručuje da Zapad nema sredstava da nastavi rat u Ukrajini i da treba prekinuti tragediju. 

Takođe govori da je Francuska izgubila autonomiju i autoritet na međunarodnoj sceni i da zavisi od NATO i Amerikanca. 

"Francuzi počinju da shvataju da su ih mnogo lagali, o poreklu i uzrocima rata u Ukrajini", poručio je Pjer de Gol ovih dana na ruskoj televiziji, dodavši da taj rat izaziva duboku ekonomsku krizu.

Ističe i da je skandalozno to što Amerikanci potenciraju da ne može da bude mirovnih pregovora pre američkih predsedničkih izbora u novembru sledeće godine. Rekao je i da u Francuskoj i Evropi ne znaju kako da izađu iz ove situacije, jer ni NATO ni SAD nemaju mogućnosti da nastave ovaj rat.

image