Svet

"Iz Rusije s ljubavlju": Kako novinar nemačkog "Bilda" komentariše pobedu Gerta Vildersa u Holandiji

Vildersova Partija slobode je na jučerašnjim parlamentarnim izborim osvojila najviše glasova i 37 od ukupno 150 poslaničkih mesta u donjem Domu holandskog Parlamenta
"Iz Rusije s ljubavlju": Kako novinar nemačkog "Bilda" komentariše pobedu Gerta Vildersa u HolandijiGetty © Jens Schlueter

Još jedna država NATO-a pripada Rusiji, napisao je na društvenoj mreži Iks poznati novinar nemačkog "Bilda" Julijan Repke nakon pobede desničarske Partije slobode i njenog lidera Gerta Vildersa na izborima u Holandiji.

"Putin može samo da sedi i gleda kako podrška Ukrajini malo po malo opada", dodao je on, opominjući da bi Vilders mogao da postane novi holandski premijer.

Repke je podelio i Vildersov tvit iz marta 2018. godine, u kome je holandski političar okačio svoju fotografiju iz ruske Dume sa natpisom:"Iz Rusije s ljubavlju".

Vildersova Partija slobode je na jučerašnjim parlamentarnim izborim osvojila najviše glasova i 37 od ukupno 150 poslaničkih mesta u donjem domu holandskog Parlamenta.

Njemu je čestitao i mađarski premijer Viktor Orban, koji je napisao da su "vetrovi promene ovde", dodajući i gif iz spota poznate istoimene pesme Skorpionsa.

image