Svet

"Totalno ludilo": Francuska ogorčena dodelom novog paketa pomoći Kijevu

Lider francuske opozicione partije Patriote Florijan Filipo izrazio je svoje nezadovoljstvo zbog objave šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen o dodeli još jednog paketa finansijske pomoći Ukrajini
"Totalno ludilo": Francuska ogorčena dodelom novog paketa pomoći Kijevu© Friedemann Vogel - Pool/Getty Images)

Evropska unija više ne bi trebalo da pruža dalju finansijsku pomoć Ukrajini, s obzirom na očigledan poraz u sukobu, poručio je na društvenoj mreži Iks francuski političar Florijan Filipo.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen objavila je da je dogovoreno još jedno evropsko finansiranje Ukrajine u iznosu od 1,5 milijardi evra.

"Ursula Fon der Lajen je ponosno tvitovala da je EU upravo isplatila novi mesečni ček režimu Zelenskog na 1,5 milijardi evra! I tako svakog meseca od januara. Ne mogu da verujem! Uprkos činjenici da je rat izgubljen, a zemlja ultra-korumpirana!", napisao je Filipo.

Osim toga, političar je naglasio da se "obezbeđivanje tako impresivnih iznosa dešava u vreme kada Ukrajina primetno gubi tlo pod nogama u aktuelnom sukobu, a rukovodstvo zemlje pati od korupcije".

"Francuska će stoga ovog meseca još jednom platiti 300 miliona! Ne zaboravite da je vlada Emanuela Makrona upravo najavila smanjenje budžeta za bolnice u Francuskoj od 600 miliona evra do 2024. godine! Kakav skandal!", poručio je Filipo.

image