Tramp će posetiti Argentinu: Najavljen sastanak s novoizabranim predsednikom

Havijer Milej, koji stupa na dužnost 10. decembra, u drugom krugu predsedničkih izbora osvojio je skoro 56 odsto glasova, a iza sebe je ostavio protivkandidata, bivšeg ministra ekonomije Serđa Masu za koga je glasalo 44 odsto birača

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp posetiće Buenos Ajres kako bi se sastao s novoizabranim predsednikom Argentine Havijerom Milejom, saopštila je danas pres služba novog šefa države.

Saopštenje je objavljeno posle telefonskog razgovora Trampa i Mileja, preneo je Rojters. Trampova kancelarija se nije oglasila povodom najavljene posete.

Milej, koji stupa na dužnost 10. decembra, u drugom krugu predsedničkih izbora osvojio je skoro 56 odsto glasova, a iza sebe je ostavio protivkandidata, bivšeg ministra ekonomije Serđa Masu za koga je glasalo 44 odsto birača.

On je tokom predizborne kampanje obećao da će ukinuti centralnu banku i uvesti dolar u argentinsku privredu kako bi zemlja prevazišla finansijsku katastrofu koja je 40 odsto od ukupno 45 miliona građana Argentine dovela do siromaštva i povećala inflaciju na više od 140 procenata.

"Znam kako da iskorenim rak inflacije", rekao je Milej tokom poslednje predsedničke debate, obećavši i rekonstrukciju Argentine i "drastične promene".