Svet

Ukratko 24. novembar: Počelo humanitarno primirje između Hamasa i Izraela, razmenjeni zarobljenici

SAD i Nemačka tajno imaju za cilj da nateraju ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da pregovara sa Rusijom, objavio je nemački list "Bild"
Ukratko 24. novembar: Počelo humanitarno primirje između Hamasa i Izraela, razmenjeni zarobljenici© Tanjug/AP Photo/Maya Alleruzzo
  • Jutros u sedam časova je započeo prvi dan humanitarnog primirja Izraela i Hamasa, a strane su razmenile prvu grupu zarobljenika.
  • Šef evropske logistike NATO-a Aleksandar Solfranak izjavio je da bi Alijansa trebalo da uspostavi "vojni Šengen", kako bi se u slučaju rata sa Rusijom omogućilo što brže kretanje trupa, opreme i municije.
  • Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je na plenarnoj sednici konferencije "Putovanje u svet veštačke inteligencije" tehnologija veštačke inteligencije danas se sve češće koristi, a zbog njene sve veće primene u svim sferama našeg života čovečanstvo je ušlo u novu epohu svog postojanja.
  • Hrvatski ministar odbrane Ivan Anušić izjavio je danas da će zvanični Zagreb tražiti informaciju od BiH povodom tvrdnje tamošnjeg ministra odbrane Zukana Heleza da u Republici Srpskoj navodno postoje vojni kampovi u kojima se obučavaju paravojne formacije.
image