Svet

Zvanični lekar Bele kuće: Kognitivno opadanje, Bajdenu će biti sve gore

Doktor Roni Džekson poručio je da Amerika sebi ne može da priušti da je Bajden vodi do kraja mandata, a zatim još četiri godine, jer ih on, već sada, izlaže velikom riziku
Zvanični lekar Bele kuće: Kognitivno opadanje, Bajdenu će biti sve gorewww.globallookpress.com © CNP/AdMedia

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden prošle nedelje proslavio je 81. rođendan, što je ponovo pokrenulo debatu o njegovim godinama i opadanju kognitivnih fukcija.

Da postoje valjani razlozi za zabrinutost kaže i bivši lekar Bele kuće Roni Džekson, koji je na toj funkciji bio pod administracijama Džordža Buša, Baraka Obame i Donalda Trampa.

"Pad kognitivnih sposobnosti kod Bajdena se dešava brzo. Vodio sam računa o zdravlju trojice predsednika, tako da iz prve ruke znam šta je potrebno da biste bili glavnokomandujući i šef države. To je naporan posao, i psihički i fizički. Ovaj čovek ne može da ga obavlja. Svaki dan nam to dokazuje, ali situacija će biti sve gora i gora", naveo je Džekson.

On je poručio da Amerika sebi "ne može da priušti da je ovaj čovek vodi do kraja mandata, a zatim još četiri godine", jer ih on, već sada, "izlaže velikom riziku".

On je, takođe, ranije napisao pismo Bajdenu u kojem ga poziva da odmah podnese ostavku i odustane od kandidature za 2024. ili u protivnom uspešno prođe kognitivni test kako bi dokazao da je sposoban da vodi Sjedinjene Američke Države.

image