Svet

Neprijatno iznenađenje za zaposlene: Tviter privremeno zatvorio sve kancelarije

Pre nego što je Ilon Mask preuzeo kontrolu nad Tviterom, kompanija je imala oko 7.500 zaposlenih
Neprijatno iznenađenje za zaposlene: Tviter privremeno zatvorio sve kancelarijewww.globallookpress.com © Muhammad Ata/Keystone Press Agency

Kompanija Tviter obavestila je zaposlene da će sve poslovne zgrade biti zatvorene do ponedeljka, 21. novembra.

U poruci zaposlenima, u koju je Bi-Bi-Si imao uvid, ne navodi se objašnjenje za ovaj potez.

"Molimo vas da nastavite da se pridržavate politike kompanije i uzdržavate od diskusije o poverljivim informacijama kompanije na društvenim medijima, u razgovorima sa štampom ili negde drugde", piše u mejlu koju su dobili zaposleni.

Tviter se, inače, bori da zadrži zaposlene nakon što je novi vlasnik Ilon Mask zahtevao od njih da se obavežu na "prekovremeni rad visokog intenziteta" ili da u suprotnom napuste kompaniju. Ranije ovog meseca kompanija je saopštila da otpušta oko 50 odsto svoje radne snage.

Vest o privremenom zatvaranju kancelarija došla je nakon informacija da je veliki broj radnika dao otkaz jer nisu prihvatili nove uslove.

Jedan bivši radnik Tvitera koji je želeo da ostane anoniman izjavio je za Bi-Bi-Si da su svi u njegovim timu dobili otkaz.

"Menadžer tima i njegov menadžer su otpušteni. A onda je otpušten menadžer tog menadžera. Osoba iznad njih, koja je bila jedan od rukovodilaca, otpuštena je prvog dana", objasnio je.

Prema njegovim rečima, "nakon što se slegne prašina", u kompaniji će ostati manje od 2.000 ljudi. Pre nego što je Mask preuzeo kontrolu nad Tviterom, kompanija je imala oko 7.500 zaposlenih.

Američki milijarder je ranije najavio da će smanjiti vreme koje provodi na Tviteru i da će naći novu osobu koja će voditi kompaniju.

On je naveo da će ostati na čelu kompanije dok ne učvrsti položaj Tvitera, ali da će za to biti potrebno "neko vreme". 

"U početku je potreban veliki broj aktivnosti kako bi se kompanija reorganizovala, ali nakon toga očekujem da ću smanjiti vreme koje provodim u kompaniji", poručio je Mask.

image