Svet

Još jedan front za Zelenskog: Posle Zalužnog, u sukobu i sa Kličkom

Gradonačelnik Kijeva je kritikovao "nesklad između informacija i stvarnosti" kod predsednika Ukrajine i naveo da je potrebno "biti iskren, s obzirom na ozbiljnost situacije u Ukrajini"
Još jedan front za Zelenskog: Posle Zalužnog, u sukobu i sa KličkomGetty © John Moore

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski (45) i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko su konkurenti na najavljivanim i odloženim predsedničkim izborima u toj zemlji. Mećutim, kako piše nemački "Bild", Kličko navodi da Zelenskog sada oštro napada iz drugih razloga.

"Ljudi se pitaju zašto nismo bili bolje pripremljeni za ovaj rat. Zato što je Zelenski do kraja negirao da će se to dogoditi", objasnio je Kličko za švajcarski novinski portal "20 Minuten".

Kako dodaje "Bild", Vitalij Kličko je kritikovao "nesklad između informacija i stvarnosti" kod Vladimira Zelenskog i naveo da je potrebno "biti iskren s obzirom na ozbiljnost situacije u Ukrajini".

Gradonačelnik Kijeva je takođe kritikovao stav Zelenskog prema nezavisnosti lokalnih vlasti u odnosu na administraciju predsednika Ukrajine, odnosno njega samog. 

Iako je zvanični Kijev dugo negirao da postoji ikakav sukob između predsednika i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, on je postao javan i o njiemu pišu čak i zapadni i ukrajinski mediji, uprkos obzira na totalnoj cenzuri. 

image