Ruski prankeri upecali norveškog premijera: Ne znam ko je kriv za Severni tok, ali mi nismo

Jonas Gar Stjore je u razgovoru Vovanom i Leksusom priznao da je došlo vreme se ukrajinska kriza reši diplomatskim putem, da avioni F-16 neće pomoći Kijevu i da Norveška nije kriva za eksploziju gasovoda u Baltičkom moru

Norveški premijer Jonas Gar Stjore je u razgovoru sa ruskim prankerima Vovanom i Leksusom priznao da mu je "dojadila Ukrajina" i da je došlo vreme za diplomatsko rešenje sukoba.

"Trebalo bi da tražimo diplomatske načine koji mogu da okončaju borbe. Trebalo bi pokušati da se ključna pitanja prvo reše diplomatskim merama, na izvesnoj udaljenosti od političkih lidera. I možda će tada lideri izraziti želju da istraže opciju koja nije na bojnom polju", rekao je norveški premijer.

Stjore je u "privatnom razgovoru" ocenio da Ukrajinu neće spasiti isporuka 7 ili 8 norveških F-16 aviona i pojasnio da je za upravljanje ovim avionima potrebna temeljna priprema i određena infrastruktura.

"Izgradnja vazduhoplovnih snaga od nule je veoma složena operacija. Tako da ne mislim da će obezbeđivanje F-16 biti sprovedeno u kratkom roku", rekao je on.

Nekontrolisane isporuke oružja Kijevu dovode do toga da oružje ilegalno padne u ruke trećih strana, uključujući Hamas, dodao je.

"Nikada ne možete biti sigurni gde će to oružje tačno završiti", smatra norveški premijer.

Pitanje o tome ko je odgovoran za eksploziju Severnog toka potpuno je uplašilo Norvežanina, javljaju ruski prankeri na Telegramu

Uznemirio se, čak nazvao svog sagovornika ženskim imenom i počeo da uverava da je "ovo složena operacija koju ne može svako da izvede, ali nismo mi".

"Nije mogao da imenuje krivce, pozivajući se na istrage susedne Švedske, Danske i Nemačke, koje se vode već drugu godinu bez dozvole Rusije", naveli su prankeri.