Svet

Lukašenko i predsednik UAE u porodičnoj atmosferi razmotrili bilateralnu saradnju (VIDEO)

Lideri dveju zemalja saglasili su se da je došlo do napretka u realizaciji važnih projekata
Lukašenko i predsednik UAE u porodičnoj atmosferi razmotrili bilateralnu saradnju (VIDEO)www.globallookpress.com © Mikhail Metzel/Kremlin Pool

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko i predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed al-Nahjan, dva sata su razgovarali o bilateralnoj agendi u ličnoj rezidenciji arapskog lidera.

"Kućna, porodična atmosfera - tako je sastanak opisao domaćin. Tokom pregovora Aleksandar Lukašenko i Muhamed bin Zajed al-Nahjan razgovarali su o pitanjima bogate bilateralne agende", navodi se u objavi na Telegram kanalu "Pul Prvog".

Tokom prethodnog sastanka, u februaru ove godine, šefovi država saglasili su se da treba raditi na produbljivanju saradnje u nizu oblasti.

Belorusija i Ujedinjeni Arapski Emirati pokrenuli su tada važne projekte, a danas su se lideri dve zemlje usaglasili da je došlo do napretka u njihovoj realizaciji, navodi se u objavi.

Prošle godine, Ujedinjeni Arapski Emirati zauzeli su treće mesto po ukupnom obimu investicija u belorusku ekonomiju, a između zemalja postoji visok nivo političkog dijaloga, što potvrđuje i intenzitet kontakata na visokom i najvišem nivou.

Kako se navodi u izveštaju "Pul Prvog", UAE su glavni trgovinski partner Belorusije među arapskim državama Zaliva, a trgovinski promet između zemalja sistematski raste.

Lukašenko je zahvalio Bin Zajedu na toploj dobrodošlici i pažljivom odnosu prema beloruskoj delegaciji.

Sudeći po objavljenoj fotografiji, sastanku su prisustvovali i sinovi beloruskog predsednika Viktor i Nikolaj.

image