Svet

Trampov advokat u problemu: Basnoslovna odšteta za žene koje je optužio za krađu izbornih rezultata

Friman i Mos su rekle da su im se životi u potpunosti promenili posle 3. decembra 2020. godine, kada ih je Đulijani optužio da su učestvovale u izbornoj krađi u Džordžiji
Trampov advokat u problemu: Basnoslovna odšteta za žene koje je optužio za krađu izbornih rezultata© Hoo-me / MediaPunch via www.imag

Rudolf Đulijani, bivši advokat Donalda Trampa, mora da plati odštetu od 148 miliona dolara dvema ženama koje je osumnjičio da su pokušale da ukradu pobedu Trampa na predsedničkim izborima 2020. godine, presudio je sud u Vašingtonu.

Presuda je usledila nakon što je sudija Beril Hauel iz Federalnog suda u Vašingtonu presudio da je Đulijani "oklevetao Rubi Friman i Šej Mos", a od porote u građanskom postupku zatraženo je da odluči o visini kazne, prenosi "Njujork tajms".

Porota je Rubi Friman i Šej Mos dodelila ukupnu odštetu zbog klevete od 75 miliona dolara.

Osim toga, Đulijani mora da plati odštetu od 16,2 miliona za Friman i 16,9 miliona dolara za Mos, kao i još po 20 miliona dolara svakoj od njih zbog emocionalne patnje.

Tokom višesatnog emotivnog svedočenja, Friman i Mos su rekle da su im se životi u potpunosti promenili posle 3. decembra 2020. godine, kada ih je Đulijani optužio da su učestvovale u izbornoj krađi u Džordžiji, tada jednoj od ključnih saveznih država za ishod predsedničkih izbora.

image