Svet

Priveden osumnjičeni za pucnjavu u gej klubu u Koloradu: Zločin iz mržnje

Osumnjičeni napadač je ranjen i nalazi se u pritvoru
Priveden osumnjičeni za pucnjavu u gej klubu u Koloradu: Zločin iz mržnje© Unsplash

Najmanje petoro ljudi je ubijeno, a 18 je ranjeno kada je naoružani napadač pucao u gej klubu u američkom Kolorado Springsu, prenela je lokalna TV stanica "KOAA".

Napadač je identifikovan kao 22-godišnji Anderson Li Aldrič, navodi se u zajedničkom saopštenju kancelarije okružnog tužlaštva i policije.

Osumnjičeni napadač iz gej kluba je ranjen i nalazi se u pritvoru, a motiv napada još uvijek nije poznat, javlja Si-En-En.

Kako prenosi Tanjug, Aldrič je delovao samostalno, bez pomagača i sumnja se da je počinio zločin iz mržnje.

Šef policije u Kolorado Springsu Adrijan Vaskez izjavio je da je prema iskazima svedoka napadač ušao u klub i odmah zapucao.

"Dok je napadač bio u klubu najmanje dve veoma hrabre osobe su mu se suprotstavile i započele borbu s njim, sprečivši ga da nastavi da puca i ubija ljude. Hvala im na tome. Njihova imena u ranoj fazi istrage niće biti objavljena", rekao Vaskez.

Policija navodi da je napadač dejstvovao iz automatskog oružja sa dugom cevi, kao i da su na mestu masakra pronađena još dva komada vatrenog oružja.

Klub "Kju", gde se incident dogodio, reklamira se kao "noćni klub za osobe gej i lezbejske orijentacije".

Snimak koji se pojavio na društvenim mrežama pokazuje veliki broj policijskih vozila ispred kluba i ambulantna vozila koja su se poređala duž ulice.

image