Fico: Sve oružje sveta ne može da pomogne Ukrajini

Rusija nikada neće pretrpeti vojni poraz. Početkom sledeće godine Moskva će početi da diktira uslove za rešavanje ovog sukoba, smatra slovački premijer

I da u Ukrajinu pošaljete sve oružje na svetu, nećete joj pomoći da vojno pobedi Rusiju, ističe slovački premijer Robert Fico u intervjuu za "Pravdu"

"Moramo da priznamo da Ukrajina nema dovoljno snage da vojno preokrene situaciju, nije sposobna za bilo kakvu kontraofanzivu. Možemo da u nju ulijemo sve oružje sveta, sav novac, a Rusija nikada neće pretrpeti vojni poraz", smatra slovački premijer.

"Ne verujem u vojno rešenje situacije u Ukrajini", ističe on.

Početkom sledeće godine, Rusija će početi da diktira uslove za rešavanje ovog sukoba, smatra Fico.

Slovački premijer je prošle nedelje napomenuo da je većina evropskih država, opsednuta mržnjom prema Moskvi i da je spremna da se bori do poslednjeg ukrajinskog vojnika kako bi oslabila Moskvu.

Kako je najavio, Slovačka više neće isporučivati Kijevu oružje iz svojih skladišta. Nova vlada zemlje odbacila je inicijativu svojih prethodnika da dodeli paket pomoći Oružanim snagama Ukrajine u vrednosti od 40,3 miliona evra

Moskva je više puta naglašavala da zapadne vojne zalihe ne slute na dobro Ukrajini i samo produžavaju sukob, dok transport sa oružjem postaje legitimna meta ruske vojske.