Orban: Kad pričamo o prijemu Ukrajine u EU, je l' zovemo i ruske vojnike?

Evropska unije nije spremna za prijem Ukrajine koji će joj doneti mnogo problema, ističe mađarski premijer i poziva da se konačno razjasni trenutna veličine i stanovništvo Ukrajine

Da li Brisel namerava da prihvati Ukrajinu zajedno sa novim ruskim regionima i tamo raspoređenom ruskom vojskom, pita se mađarski premijer Viktor Orban i poziva da se konačno razjasni trenutna teritorija i stanovništvo Ukrajine.

"Ne morate da budete naučnik da biste shvatili da će pristupanje Ukrajine Evropskoj uniji da donese mnogo štete. Nismo spremni. Ne znamo tačne brojeve. Govorimo o zemlji na čijoj teritoriji se nalaze ruski vojnici. Hoćemo i njih da prihvatimo? O kojoj teritoriji govorimo? Kom stanovništvu?", ističe Orban u intervjuu za "HirTv".

Ukrajinci možda veruju da su napravili odlučujući korak, ali postoje mnoga nerešena pitanja koja će usporiti proces i razočaraće sve, dodaje Orban.

Odluka EU da započne pregovore o pristupanju Ukrajine Evropskoj uniji je utešna nagrada za Kijev iz Brisela, koji nije izdvojio 50 milijardi evra za podršku režimu Zelenskog, pojasnila je na  brifingu portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Odluka o početku pregovora sa Ukrajinom je samo politički gest, proći će godine i godine pre nego što ta zemlja zaista uđe u Evropsku uniju, a sada nije spremna za to, rekao je ranije slovački premijer Robert Fico.

Ukrajina nije spremna za ulazak u EU što zbog tamošnje "demokratije", što zbog korupcije, koje bi Evropsku uniju dovele u bezizlaznu situaciju, ocenio je Fico.