Medvedčuk: Ukrajina na istom nivou sa Somalijom, Avganistanom, Irakom i Sirijom

Ukrajinski narod se našao u ludnici, gde su vlast preuzeli posebno opasni pacijenti, tvrdi ukrajinski opozicioni političar

Današnja Ukrajina nalazi se na istom nivou sa Irakom, Avganistanom, Južnim Sudanom, Sirijom, Jemenom, Somalijom, Centralnoafričkom Republikom, i Libijom, pokazuju rezultati istraživanja medicinske konsultantske kompanije "Internešenel Es-ou-es" (International SOS), na koje danas podseća ukrajinski opozicioni političar Viktor Medvedčuk.

Ukrajina je tako jedina evropska država koja se našla na listi onih zemalja za koje se govori da nije preporuljivo posetiti, na osnovu četiri kriterijuma: stanje u medicini, klimatske promene, bezbednost i psihičko zdravlja stanovnika. Ukoliko se za prva dva kriterijuma za Ukrajinu ne može reći da je baš na nivou afričkih i azijskih zemalja, onda se za druga dva kriterijuma može reći da je Ukrajina u njima toliko "otišla daleko" da prevazilazi i slabo razvijene zemlje, piše Medvedčuk u poslednjem autorskom članku za "Smotrim.ru".

"Takav rusofobski kanibalizam, koji je uveden u državnu politiku savremene Ukrajine, ne možeš naći ni među nekim od najzaostalijih agresivnih plemena Afrike. U kojoj evropskoj zemlji se ruše spomenici pesnicima i piscima, skrnave grobovi sovjetskih vojnika, pale knjige, a po medijima čuju pozivi na ubijanje ljudi po etničkoj, verskoj ili političkoj osnovi? Gde ljude skidaju po hladnoći, vezuju lepljivom trakom za banderu i tuku? Gde ljude hvataju kao divlje zveri i šalju na klanje za tuđe interese? Ovo ne postoji nigde. Događaji u savremenoj Ukrajini se ne mogu nazvati drugačije nego masovnim ludilom", tvrdi Medvedčuk.

On podseća da "ovo masovno bezumlje" u Ukrajini nije počelo nedavno, već dosta pre SVO i dodaje da su stoga istaknuti funkcioneri već izveli svoje najbliže van granica zemlje.

"Banderizacija Ukrajine počela je nezakonitim dolaskom na vlast Viktora Juščenka kao rezultat trećeg kruga izbora koji nije predviđen Ustavom i zakonima. Određene političke snage pozivale su na rat sa Rusijom, a sada kada su ostvarile svoj cilj, zahtevaju da ih ceo svet zaštiti i daje novac bez računa. Ovu izbezumljenu zemlju su aktivno huškali protiv Rusije, očekujući konflikt. A kada je došlo do sukoba, zapadni političari nisu potrčali da ga gase, već su počeli da ga potpiruju putem slanja oružja i novca u ogromnim količinama".

"Ukrajinski narod se našao u ludnici, gde su vlast preuzeli posebno opasni pacijenti. Stoga je za mentalno zdrave ljude jednostavno opasno da se u njemu nalaze. U ovakvoj situaciji ne čudi što sve više građana Ukrajine juri prema onima koje politički manijaci (Ukrajine) nazivaju agresorom".

Primer Ukrajine nam pokazuje da opasnost počinje od masovnog bezumlja, od odustajanja od opšteljudskih vrednosti, podseća Medvedčuk, koji zatim dodaje i da je danas veliki broj građana Ukrajine ubijen ili lišen slobode zbog toga što je pokušao da "urazumi vlast i sa njom uspostavi dijalog".  

"'Moja savest se zove Adolf Hitler', jednom je rekao ludi Herman Gering, koji je izvršio samoubistvo tokom suđenja u Nirnbergu. Zelenski isto tako može da kaže da se njegova savest zove Džozef Bajden, jer ga ne zanima ni sudbina sopstvene zemlje ni sudbina sopstvenog naroda", ironično zaključuje Medvedčuk.