Truni u paklu, Bajdenu! Tramp čestitao praznike američkom predsedniku

Bivši američki predsednik uputio je prazničnu čestitku poželevši sve najgore svojim političkim neprijateljima

Bivši američki predsednik Donald Tramp objavio je božićne čestitke poželevši večno prokletstvo svojim političkim neprijateljima koji, kako je rekao, pokušavaju da se mešaju u izbore 2024. blokiranjem glasača koji žele da ga vrate na vlast.

Trampova serija prazničnih poruka dostigla vrhunac sa objavom u kojoj je čestitao Božić predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, saveznom tužiocu Džeku Smitu i svetskim liderima, "i dobrim i lošim". Zaključio je: "Neka trunu u paklu. Još jednom, srećan Božić".

Tramp je svog naslednika nazvao "pokvarenim Džoom Bajdenom" i rekao da je Smit "jedina nada" sadašnjeg predsednika da dobije reizbor 2024. Smit tuži Trampa u dva krivična slučaja – za navodno pogrešno rukovanje poverljivim dokumentima i pokušaj da se poništi Bajdenova pobeda na izborima 2020. – i pokušava da dobije osuđujuće presude pre nego što birači izađu na glasanje sledećeg novembra.

Pozivajući se na specijalnog savetnika američkog Ministarstva pravde kao na "ludaka koji je van kontrole", Tramp je naveo da je Smitovo nedavno angažovanje spoljnih saradnika-advokata bio potez "bez presedana" sa ciljem da mu "pomogne u njegovom loše sprovedenom lovu na veštice".

Tramp je poručio i da "siledžije koje imamo u našoj zemlji" pokušavaju da unište SAD kroz mere kao što su otvorene granice, visoka inflacija, visoki porezi, "politički korektna" vojska i Bajdenovo rukovanje situacijom u Ukrajini i na Bliskom istoku.

Bivši predsednik se požalio i da mu je bilo teško da ima "zaista sjajan" Božić jer se suočio sa "pokvarenim i nekompetentnim predsednikom koji želi da svog političkog protivnika strpa u zatvor".

"Mi smo u borbi da spasimo našu zemlju od ludila i propasti", poručio je Tramp.

Tramp je takođe predvideo da će 2024. "biti zapamćena kao godina velikog i potpuno koordinisanog nelegalnog mešanja u izbore" od strane Bajdena, Ministarstva pravde, FBI i politički motivisanih tužilaca širom zemlje. Pored dva savezna slučaja, on se suočava sa krivičnim optužnicama po državnim optužbama u Džordžiji i Njujorku.

"Ali uprkos svemu, na kraju će doći do velike i slavne pobede za one hrabre i patriote koji žele da Ameriku ponovo učine velikom", zaključio je Tramp.