Si Đinping poslao čestitku Putinu: Izdržali smo nestabilnu međunarodnu situaciju

Moskva i Peking se nepokolebivo drže pravog političkog kursa, ocenio je predsednik Kine

Predsednik Kine Si Đinping čestitao je ruskom lideru Vladimiru Putinu Novu godinu, a u čestitki koju je poslao ističe se da je političko poverenje Ruske Federacije i Narodne Republike Kine produbljeno za vreme njihovog rukovodstva. 

Odnosi Moskve i Pekinga izdržali su nestabilnu situaciju na međunarodnoj sceni ove godine. Države su očuvale zdrav i stabilan razvoj, uprkos svemu, nepokolebljivo se držeći pravog kursa, poručio je Si Đinping, prenose "RIA Novosti".

Kremlj je, podsetimo, takođe poslao čestitku predsedniku Kine.

Kako je juče saopšteno, dve države su ove godine postigle zavidnu dinamiku trgovinsko-ekonomske saradnje i novi rekord kada je reč o trgovinskom prometu, koji iznosi više od 200 milijardi dolara. 

Predsednik Putin je u svojoj čestitki napomenuo da će sledeće i 2025. godine biti održane Godine kulture Rusije i Kine, što će uključivati niz događaja usmerenih na jačanje kulturnih veza.

Ruska strana izrazila je uverenost da će Moskva i Peking u predstojećem periodu uspeti da ojačaju bilateralnu saradnju, između ostalog, i u okviru Ujedinjenih nacija, G20, BRIKS-a, Šangajske organizacije za saradnju i drugih.