Latino trampizam: Donald vodi u anketama u odnosu na Bajdena među latinoameričkim biračima

Tramp vodi među mladim glasačima, posebno kod mlađih od 35 godina i to sa 37 odsto podrške u odnosu na Bajdenovih 33 odsto

Sa 39 odsto podrške među latino glasačima, bivši američki predsednik Donald Tramp izbio je na prvo mesto u anketama ispred aktuelnog demokratskog lidera Džozefa Bajdena, piše "Gardijan".

Nova anketa pokazuje da rejting republikanca sve više raste kod biračkog tela, a istraživanja "Ju-Es-Ej tudej" i Univerziteta Safolk pokazuju je da je Tramp imao 39 odsto podrške među ispitanim latino glasačima, u poređenju sa Bajdenovih 34 odsto.

Rezultat signalizira pad u odnosu 2020. godinu, kada je Bajden dobio 65 odsto podrške glasača poreklom iz Latinske Amerike.

Podaci takođe naglašavaju trend smanjenja podrške Bajdenu među različitim ključnim demografskim grupama, uključujući mlade glasače.

Pad podrške među Latinoamerikancima najavljuje potencijalne izazove u zadržavanju ključnog dela onih koji su zaslužni za Bajdenovu izbornu pobedu 2020. godine.

Tramp vodi među mladim glasačima, posebno kod mlađih od 35 godina i to sa 37 odsto podrške u odnosu na Bajdenovih 33 odsto, što je veliki pad u odnosu na Bajdenovu prednost od 24 poena u istoj glasačkoj grupi 2020. godine.

Međutim, oko dvadeset odsto latinoameričkih i crnih anketiranih glasača reklo je da bi podržalo nekog trećeg, kao i 21 odsto mladih birača.

Trampovo vođstvo ostaje uprkos antiimigrantskoj retorici kojoj je sklon i koju je koristio kada je osvojio republikansku nominaciju 2016. godine.