Svet

Sudar na pisti u Tokiju: Poginulo 5 članova posade aviona obalske straže, putnici evakuisani (VIDEO)

Avion koji je dolazio iz grada Sapora, na severu Japana, zapalio se na aerodromu Haneda nakon što se sudario s letelicom koja je prevozila robu za pomoć za područja pogođena zemljotresom
Sudar na pisti u Tokiju: Poginulo 5 članova posade aviona obalske straže, putnici evakuisani (VIDEO)© Tanjug/Kyodo News via AP

Pet članova posade aviona obalske straže koji se sudario s avionom "Japan erlajnsa" (JAL) na pisti aerodroma Haneda u Tokiju je poginulo dok su svi putnici i posada putničkog "erbasa A350", njih 379, bez povreda opasnih po život, evakuisani iz letelice koja se zapalila nakon sudara, preneo je "Kjodo njuz".

Među 367 putnika u avionu, bilo je i osmoro dece.

Istovremeno, kako javlja televizija NHK, iz aviona obalske straže evakuisana je jedna osoba, dok je ostalih pet članova posade pronađeno mrtvo. 

JAL je saopštio da se jedan od njegovih aviona, koji je dolazio iz grada Sapora, na severu Japana, zapalio na aerodromu Haneda. Požar je izbio nakon sudara s drugom letelicom na pisti.

Ministarstvo za zemljište, infrastrukturu, saobraćaj i turizam saopštilo je da istražuje slučaj, te da je aerodrom zatvoren za saobraćaj.

Avion obalske straže je prevozio robu za pomoć za područja pogođena zemljotresom, navodi agencija.

Televizija NHK izveštava da vatrogasci gase požar koji je izbio u putničkom avionu.

image