Ima li nade za Zelenskog: Nastavak pregovora u Kongresu SAD o pomoći Ukrajini

Ne bi li se razrešio zastoj u dodeli nove ture sredstava kijevskom režimi u borbi protiv Rusije očekuje se razgovor prvog čoveka Predstavničkog doma i lidera Amerike

U toku su pregovori u američkom Kongresu o pooštravanju bezbednosti granica i dodeli novih sredstava za Ukrajinu, ali iskorak još nije postignut.

"Diskusije se nastavljaju. I dalje se radi na tome da se dodatno finansiranje Ukrajine poveže sa sredstvima namenjenim za obezbeđivanje granice s Meksikom", izjavio je izvor ruske agencije iz Kongresa, komentarišući situaciju oko nove turepomoći Kijevu.

Kongresmeni iz redova Republikanske partije koji kontrolišu Predstavnički dom zahtevaju oštrije mere bezbednosti granica Sjedinjenih Država u zamenu za odobrenje novog paketa pomoći Ukrajine, koji su prethodno zatražili i Bela kuća i predsednik Džozef Bajden.

S tim u vezi "Blumberg" je objavio da postoji mogućnost da predsedavajući Predstavničkom domu Majk Džonson razgovara s Bajdenom pošto se diskusije na temu migrantske krize u SAD i pomoći Ukrajini odugovlače.